Hoe werkt het?

Het volgen van een cursus bij de Online Fotoschool is leerzaam én leuk. Je kunt de cursussen online en in je eigen tijd doen. Je doorloopt een les, waarbij telkens aan het eind een huiswerkopdracht staat. Die zijn zo gemaakt dat je de doorgenomen stof in de praktijk gaat uitproberen. Ben je tevreden over de foto's, dan kun je ze uploaden. Afke van den Hazel of Roland Stolte geven je uitgebreid feedback op je foto's. We geven aan wat goed is en als het nodig is ook aandachtspunten of verbetertips. Soms kun je met kleine dingen al een veel betere foto krijgen.

driehoekje Persoonlijk is ons uitgangspunt. Je kunt dus ook altijd dingen aan ons vragen als je ergens mee zit. We leggen graag dingen aan je uit. Net zo lang tot je het snapt!

Tegelijkertijd met jou volgen meestal ook nog een andere deelnemers de cursus. Omdat je het huiswerk op een besloten forum zet en in jouw cursuscategorie, zie je ook foto's van de andere cursisten. Daar kun je natuurlijk op reageren of zelf reacties vragen.

De opzet van de Online Fotoschool is eenvoudig. Je kiest de cursus die jou het beste past. Op deze website kun je zien wat de cursus inhoudt en of je er wel of niet basiskennis voor nodig hebt. En natuurlijk voor wat voor camera de cursus bedoeld is. Van compact tot spiegelreflex is er aanbod.

Je kunt zo lang of kort over de cursus doen als je wilt. Het belangrijkste is dat je de tijd neemt voor de opdrachten. Want hoe meer je oefent, hoe meer je van de cursus opsteekt.

Lijkt het je wat? Boek dan een van onze inspirerende fotocursussen en ontdek of ontwikkel je eigen fototalent.

Over ons

camera afke sq 3 Afke van den Hazel uit Doetinchem is werkzaam als fotograaf en designer. Haar opvatting is dat het bij fotograferen allereerst draait om kijken en zien. Maar ook om met de techniek die je camera biedt creatieve foto's te maken en prachtige landschapsfoto's. Ook met deze online-fotocursussen wil ze de deelnemers op een andere manier laten kijken en hun leren hoe zij nog mooiere foto's kunnen maken. Ieder op zijn eigen manier en uitgangsniveau!
roland Roland Stolte uit Aalten is ook een gepassioneerd (portret) fotograaf met een grote kennis van techniek. Die wil hij graag met je delen. Daarnaast eigenaar van een (web) winkel in foto apparatuur. Heb je een technische vraag, dan kan hij je ongetwijfeld helpen.

FAQ

Hieronder vind je de antwoorden op een aantal veel gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan hier contact met ons op en we beantwoorden je vraag alsnog zo snel mogelijk.

driehoekjeHoe kan ik een cursus bestellen?

Je, gaat naar de pagina van de cursus die je wilt bestellen. Aan de rechterkant bevindt zich een groene knop met de tekst inschrijven. Druk je op deze knop, dan krijg je vervolgens een inschrijfformulier en wordt je bestelling afgerond.

driehoekje Ik heb spijt van mijn bestelling, kan ik annuleren?

Je kunt annuleren totdat wij de cursus voor je geactiveerd hebben. Je krijgt online al het lesmateriaal op het moment dat wij je toegang geven tot de cursus. Wij doen niet moeilijk als je de cursus aan iemand anders wilt geven. We passen dan de gegvens aan.

driehoekjeWat is de cursusduur?

Dit varieert per cursus. E.e.a. staat vermeld op de cursus pagina. Globaal is het zes tot acht lessen.
Je kunt daar zo lang of kort over doen als je wilt. Twee weken per les is een gemiddelde.

driehoekjeWanneer moet ik mijn huiswerk inleveren?

Je maakt de cursus in je eigen tempo. Globaal adviseren we ongeveer eens in de twee weken. Maar het mag natuurlijk ook snelle of langzamer. Het is belangrijk dat je voldoende de tijd neemt voor de opdrachten. Zo leer je het meest. Liever een paar keer een uur, dan een keer op pad. Zo kom je ook verschillende omstandigheden tegen. Wees ook kritisch, lukt het de ene keer niet om de gewenste foto te maken, ga dan gewoon nog een keer!

driehoekjeIk heb mij ingeschreven, maar onverwacht kan ik niet deelnemen. Kan ik later deelnemen?

Dat is uiteraard vervelend, maar je hebt alle tijd om later te beginnnen.

driehoekjeHet lukt me niet bestanden de te uploaden, wat doe ik verkeerd?

Kijk of je de bestanden voldoende verkleind hebt. Ze mogen maximaal 800 pixels langste zijde zijn. Verder moeten de foto's niet groter dan 250 kb, dus de kwaliteit bij opslaan niet maximaal zetten.
Hier vind je een handleiding over verkleinen en uploaden.