Skip to main content

De ideale methode van online fotoles!

In je eigen tijd en eigen tempo leren fotograferen 

Je volgt de fotolessen online en in je eigen tijd. De fotolessen zijn in modules ingedeeld. Zo staan de lessen wat betreft de basistechniek in Techniek Fundamentals. Wil je bijvoorbeeld vooral in compositie verdiepen, dan ga je naar die module.
En natuurlijk kun je ook alles doen. Uiteindelijk ga je steeds beter fotograferen.

driehoekje Hoe lang kun je erover doen?

plaatje kalenderAls je even naar onze pagina Tarieven/Inschrijven hebt gekeken, dan zie je dat we met abonnementen werken.
Je kunt gebruik maken van de lessen en het insturen van opdrachten, zolang je lid bent.

Alleen de Beginnerscursus staat hier los van. Daar kun je zo lang over doen als je wilt. Maar bij deze cursus heb je geen toegang tot de lessen in de modules.

driehoekjeFotograferen leer je vooral door veel te doen. Doe daarom zeker de leuke opdrachten!

opdracht afbeeldingIn elke module staan ook opdrachten. Soms na een les en soms onderaan. Die zijn zo gemaakt dat je de doorgenomen stof in de praktijk gaat uitproberen. Maar ook om je te inspireren om anders te gaan kijken en buiten je 'comfortzone' te fotograferen!
Als je een opdracht gedaan hebt, kun je jouw foto uploaden naar het besloten gedeelte op onze site. Wij geven dan feedback op jouw foto en tips hoe je het ook zou kunnen aanpakken. 

driehoekje Het hoeft niet allemaal perfect te zijn!

Vaak komen we dat tegen: mensen die geen foto's durven in te sturen omdat ze denken dat het toch niet goed genoeg is. Zo werken we gelukkig niet!

Iedereen doet op zijn eigen niveau en met zijn eigen camera opdrachten. Dat de een verder is dan de ander is niet erg. En dat de een meer kan met zijn camera dan een ander kan ook voorkomen. Laat dat vooral geen belemmering zijn.

We helpen iedereen - met evenveel plezier - met praktische tips op weg. Fotograferen moet vooral leuk blijven! 

driehoekje op pad

1BO06200Het belangrijkste is dat je de tijd neemt voor de opdrachten. Want hoe meer je oefent, hoe meer je leert. Dat geldt net zo goed voor ons. We zijn nooit uitgeleerd! 

Je kunt het jezelf ook zo moeilijk mogelijk maken. Als je niet helemaal tevreden bent, ga dan gewoon nog een keer op pad! 

Persoonlijk - en dat betekent dat we je écht helpen!

Onze ervaring is dat cursisten onze persoonlijke reactie op de ingestuurde foto's erg waarderen. Maar daar blijft het niet bij! Want je kunt ook per mail gewoon vragen stellen. Zo kunnen we jou dus ook echt helpen!

Welke module is geschikt voor jou?

Je vindt op deze site een overzicht van ons lesaanbod, gegroepeerd in modules.

goud20pxLessen met 1 ster

Heb je een compactcamera of wil je vooral met de automatische standen van een camera werken, dan kun je de lessen met 1 ster nemen. Die zijn niet of minder technisch en geschikt voor alle camera's.

goud20pxLessen met 2 sterren

Deze lessen zijn voor jou als je een camera hebt die je zelf kunt instellen (sluitertijd, diafragma, ISO) en bedoeld als je ook met deze instellingen wilt werken.

Heb je een spiegelreflex- of systeemcamera dan kun je alle lessen met 2 sterren volgen. Heb je een uitgebreide compactcamera of travel(zoom) camera dan kan het echter ook.

goud20px
Lessen met 3 sterren

De lessen met drie sterren zijn een stukje moeilijker. Hierbij moet je wel de basistechniek snappen. 

Kom je er niet uit, of weet je de juiste camera voor een cursus hebt, mail ons dan even!

Afke & Roland

Afke van den Hazel of Roland Stolte zijn in 2013 begonnen met het geven van online cursussen onder de naam Online FotoSchool.

hero OFS2