fbpx

Sfeervol flitsen

kat kerstFlitsfoto's vallen soms erg tegen. Je krijgt geen sfeervolle foto, maar juist een 'kille' foto. Dat komt omdat flitslicht neutraal 'wit' licht is.
Bij een harde flits overruled dit het aanwezige licht. In een sfeervolle omgeving ben je dit warme, aanwezige licht zo kwijt.

Maar als het vrij donker is  en je hebt geen statief of je hebt mensen of dieren in beeld (beweging) dan krijg je geen scherpe foto zonder extra licht
Flitsen met een langere sluitertijd is dan een mooie optie. Je camera staat langer open, zodat het aanwezige omgevingslicht meer meedoet en je camera niet zo hard hoeft bij te flitsen om je onderwerp goed te krijgen.

Lees verder

Write comment (0 Comments)

Bollen fotograferen

Beemster1Ze komen er weer aan: bolbloemen. Altijd gaaf om te fotograferen. In deze blog een paar tips om om je te helpen om ze mooi en vooral anders in beeld te brengen.
Pas je wensen aan aan de camera en de lenzen die je hebt. Met een compactcamera is het bijvoorbeeld moeilijk om een wazige achtergrond te krijgen, maar kun je prima een heel laag standpunt kiezen.  En met een macrolens of een tussenring kun je hele mooie close-ups maken.
Bijna iedereen heeft een flits op zijn camera. Ook leuk om daar eens mee te experimenteren bij felle zon buiten!

Lees verder

Write comment (0 Comments)

Voorkomen dat sneeuw te donker wordt

LS foto te licht of donker

Heb je veel lichte delen, zoals lucht of sneeuw in beeld, dan zal jouw camera de foto donkerder maken. Je wilt natuurlijk sneeuw wel wit op de foto. 
Hoe doe je dat en hoe kan je zien of de sneeuw dan echt wit wordt? Dat leggen we hier in het kort uit. Voor alle soorten camera's.

 

Lees verder

Write comment (0 Comments)

Vuurwerk fotograferen

vuurwerk2

Vuurwerk is altijd leuk om te fotograferen, maar in de praktijk doe je het waarschijnlijk niet vaak. Vuurwerk duurt nooit lang en daarom is het belangrijk om van tevoren te weten wat je gaat doen. Niet alleen de techniek, maar ook de locatie en compositie is van belang. Als je dit van te voren uitdenkt is het maken van de foto een stuk makkelijker.
In dit artikel geven we je wat tips om vuurwerk te te fotograferen. Veel plezier!

Lees verder

Write comment (0 Comments)

Met kerst sfeervol fotograferen

kerst4Hoe maak je sfeervolle foto's met kerst, bijvoorbeeld van je kerstboom of van het kerstdiner?

Het is meestal donker in huis. Dat maakt het moeilijker om een goede foto te krijgen, zeker als je in donkere omstandigheden maar gewoon de AUTO stand gebruikt. Maar dat is zonde. Vaak verpest een flits dan je foto! 
We leggen kort hierna twee mogelijkheden uit: fotograferen van een stilstaand onderwerp en het fotograferen van mensen (denk aan kerstdiner).
Zowel voor compactcamera als DSLR/systeemcamera.

Lees verder

Write comment (0 Comments)

Meer artikelen...

Schrijf je in voor de online fotocursus en begin direct!

Contact


V.O.F. Online FotoSchool
Dinxperlosestraatweg 124
7122 JS Aalten

KvK: 55481930
BTW: NL851732173B01

Blijf op de hoogte