Spiegelreflex & systeem gevorderd

Prijs

69

Cursusbeschrijving

Ben je al aardig met je camera bekend en wil je je verder gaan verdiepen in de mogelijkheden en creatieve toepassingen, dan is deze cursus echt iets voor jou. In deze cursus gaan we grenzen verleggen. We gaan intensief gebruik maken van de technische mogelijkheden van je camera om verbluffende foto's te maken, zoals het werken met scherptediepte en met bewegingsonscherpte. Foto's waarvan je niet wist dat jij die óók kon maken.

Je leert daarnaast ook het een en ander over compositie en de impact van licht. Wat moet je doen om de perfecte belichting te krijgen? Ook komt flitsen aan de orde, met gewoon de flitser die al op je camera zit. Waarschijnlijk heb je ook moeite om de uitkomst van geflitste foto's te voorspellen. Daar gaan we wat aan doen, want je hebt er wel degelijk veel invloed op. Ook zul  je zien dat flitsen buiten op een zonnige dag verrassende resultaten geeft.

Verder gaan we kijken wat de impact van verschillende lenzen of verschillende mate van inzoomen is (zowel op het onderwerp als op de achtergrond). Want ook hiermee bepaal je de look van een foto. We laten ook het effect van enkele filters zien. Het meeste kun je met photoshop bereiken, maar voor een gevorderde fotograaf is een polarisatiefilter onmisbaar. En waarschijnlijk zul je ook wel snel een grijsfilter willen hebben... Een statief is voor deze cursus wel noodzakelijk, heb je hem niet, dan kun je hem vast wel lenen van iemand.

Je kunt zelf geheel je eigen tempo bepalen. Dus als je meer tijd hebt kun je wat vaker op pad en eerder je huiswerk inleveren. We besteden veel aandacht aan de door jou ingeleverde huiswerkfoto's. Dus persoonlijke tips en adviezen. Je kunt ook tussendoor alles aan ons vragen.

Benodigdheden

Statief (aanbevolen) Spiegelreflex of systeemcamera

Aantal lessen

6

Studiebelasting

De tijd die nodig is om de cursus te doen is ca. 1 tot 2 uur per week. Maar hoe meer hoe beter, want je leert het meest door te oefenen!

Afke

Afke

Afke van den Hazel uit Doetinchem is werkzaam als fotograaf en designer. Haar opvatting is dat het bij fotograferen allereerst draait om kijken en zien. Ook met deze online-fotocursussen wil ze de deelnemers ook op een andere manier laten kijken. De techniek van de camera is het middel om vervolgens wat je in je hoofd hebt zitten ook op beeld te krijgen. Wil je een beeld hebben, kijk dan op haar portfolio, www.achterhoekfotografie.nl.

Inhoud cursus

 • vinkje  Camera-instellingen

  vinkje  Belichtingsdriehoek

  vinkje  Manueel instellen belichting

  vinkje  Hoe krijg je een goed belichte foto?

  vinkje  Grijskaart

  vinkje  Mogelijkheden belichtingscompensatie

  vinkje  Werken met scherptediepte

  vinkje  Rule of thirds of juist niet

  vinkje  Visuele balans

  vinkje  Soorten lenzen en effecten

  vinkje  Vervorming

  vinkje  Mate van zoom

  vinkje  Zoom en relatie met achtergrond

  vinkje  Werken met lange sluitertijden

  vinkje  Creatieve effecten

  vinkje  Panning

  vinkje  Het nut van een grijsfilter

  vinkje  Werken met korte sluitertijden

  vinkje  Bevriezen van beweging

  vinkje  Het nut van een polarisatiefilter

  vinkje  Contrastverschillen overbruggen

  vinkje  De mooist tegenlicht foto's

  vinkje  Basis HDR

  vinkje  Panoramafoto's en stitching

  vinkje  Ingebouwde flitser optimaal gebruiken

  vinkje  Flitsen met verschillende sluitertijden

  vinkje  Flits buiten gebruiken

  vinkje  Creatieve effecten met flits  ... en natuurlijk:

  vinkje  Huiswerkopdrachten

  vinkje  Feedback met tips

  vinkje  Persoonlijk contact

         voor een optimaal resultaat!