Cursus HDR - Creatief met contrast

Start wanneer jij wilt!

Prijs

25

Cursusbeschrijving

HDR staat voor High Dynamic Range. Dit is een geweldige techniek om grote contrastverschillen te overbruggen of om surrealistische afbeeldingen te maken. Zeker op zonnige dagen heb je grote contrastverschillen tussen datgene wat in de zon is endat wat in de schaduw is. Je oog kan in beide dan nog wel detail zien, maar je camera legt dit niet meer vast, het verschil is te groot. Door meedere foto's te maken met verschillende belichtingen, kan je met computersofware de lichte en de donkere gedeelten behouden. Je kunt verder gaan en hele creatieve foto's maken. Een statief is sterk aan te raden.

Deze cursus bestaat uit drie delen en je kunt die bijvoorbeeld elke week doen of zelfs in één keer. Het is helemaal aan jou hoe snel je de cursus doorloopt. Op het forum kun je het huiswerk uploaden en krijg je van ons feedback maar zie je ook wat andere cursisten doen of gedaan hebben. Natuurlijk kun je op het forum ook reageren op elkaars foto's.

Benodigdheden

Spiegelreflexcamera Statief Systeemcamera

Aantal lessen

3

Studiebelasting

Circa 1 uur per les om stof door te nemen. Daarna op pad om de bracketingfoto's te maken op een geschikte locatie en bij geschikt weer (zodat je veel contrast hebt). En daarna begint het nog leuker te worden als je de foto's op de computer gaat bewerken tot een echte HDR foto!

Afke

Afke

Afke van den Hazel uit Doetinchem is werkzaam als fotograaf en designer. Haar opvatting is dat het bij fotograferen allereerst draait om kijken en zien. Ook met deze online-fotocursussen wil ze de deelnemers ook op een andere manier laten kijken. De techniek van de camera is het middel om vervolgens wat je in je hoofd hebt zitten ook op beeld te krijgen. Wil je een beeld hebben, kijk dan op haar portfolio, www.achterhoekfotografie.nl.

Inhoud cursus

 • vinkje  Wat is HDR (High Dynamic Range)?

  vinkje  Waarom zo'n geweldige techniek?

  vinkje  In welke situaties gebruik je HDR?

  vinkje  Hoe maak je HDR foto's?

  vinkje  Hoe gebruik je het histogram daarbij?

  vinkje  Raw of JPG

  vinkje  Braketing instellen

  vinkje  Welk HDR programma (gratis en betaald)

  vinkje  Tonemapping of fusion

  vinkje   Werken met Photomatix

    Het resultaat sturen  vinkje

  vinkje  Van realistisch tot surrealistisch

  vinkje  Typische HDR look creëren  ... en natuurlijk:

  vinkje  Huiswerkopdrachten

  vinkje  Feedback met tips

  vinkje  Persoonlijk contact

         voor een optimaal resultaat!