Flitstechniek met gebruik opzetflitser

Begin wanneer jij wilt!

Prijs

59

Cursusbeschrijving


Flitstechniek draait puur om het begrijpen van je reportage flitser. Wat kan hij en wat doet hij bij bepaalde instellingen. Aan de hand van een aantal foto-opdrachten leer je de sterke en zwakke kanten kennen van je flitser met betrekking tot zijn technische kunnen.

Het doel is om jouw je flitser volledig te laten begrijpen. Aan het einde van de cursus ben je prima in staat om te kiezen tussen manueel en TTL. Daarnaast weet je ook precies wanneer hij wat gaat doen en wanneer je welke instelling moet begrijpen.

De opdrachten beginnen op een eenvoudig niveau en lopen langzaam op in moeilijkheidsgraad. Daarnaast zijn er nog een aantal optionele lessen welke dieper ingaan op bepaalde onderwerpen.

Je kunt zelf geheel je eigen tempo bepalen. Dus als je meer tijd hebt kun je wat vaker op pad en eerder je huiswerk inleveren. We besteden veel aandacht aan de door jou ingeleverde huiswerkfoto's. Dus persoonlijke tips en adviezen. Je kunt ook tussendoor alles aan ons vragen.

Benodigdheden

Reportageflitser Spiegelreflex of systeemcamera

Aantal lessen

4

Studiebelasting

Voor deze cursus geldt heel sterk, hoe meer tijd je er in stopt. Hoe meer je terug krijgt. Het is noodzakelijk dat je regelmatig gaat oefenen. Per week ben je er minimaal 1 uur mee bezig. Dit is de tijd die je nodig hebt om de theorie te doorgronden en te begrijpen. Daarnaast heb je nog tijd nodig om je opdracht uit te voeren. Reken ook daarvoor op minimaal 1 uur.

Minimale belasting per week: 1-3 uur.

Roland

Roland

Roland Stolte, gepassioneerd (portret) fotograaf met een grote kennis van techniek. Daarnaast eigenaar van een (web) winkel in foto apparatuur. Heb je een technische vraag? Dan moet je bij hem zijn.

Inhoud cursus

 • vinkje  Flitstechniek: begrijp je flitser

  vinkje  Het begin van TTL

  vinkje  Omgekeerde kwadratenwet

  vinkje  Belichtingscompensatie

  vinkje  Kleurtemperatuur

  vinkje  Schaduwen

  vinkje  Hard vs zacht licht

  vinkje  Diffusers

  vinkje  HSS en 2e sluitergordijn

  vinkje  Bouncen en reflectie

  vinkje  Lichtaansturing

  vinkje  FEC/FEL/FEB

  vinkje  Flitser los van camera  ... en natuurlijk:

  vinkje  Huiswerkopdrachten

  vinkje  Feedback met tips

  vinkje  Persoonlijk contact

         voor een optimaal resultaat!