Cursus fotobewerking met Lightroom

Prijs

25

Cursusbeschrijving

Met Lightroom kun je foto's goed beheren, delen en optimaal bewerken. Alle fotografen werken ermee, maar inmiddels ook vele anderen die veel foto's maken en een optimaal resultaat willen. Je kunt met Lightroom eenvoudig meerdere foto's tegelijk bewerken, een foto qua o.a. belichting, kleur en scherpte optimaliseren en delen van een foto bewerken. Met name door dat laatste heb je in veel gevallen helemaal geen Photoshop meer nodig. Ook handig is de optie om kleine oneffenheden weg te werken. Daarnaast zijn er ook volop creatieve mogelijkheden met Lightroom. Vignetten, zwart-wit en andere kleuren...te veel op op te noemen.

Lightroom is ook erg makkelijk om foto's op maat te maken en te delen. Je kunt bijvoorbeeld eenvoudig foto's op een bepaalde grootte exporteren met je naam erin voor bijvoorbeeld Facebook.

Wil je alles uit je foto's halen, dan raden we je zonder meer dit programma aan. Je zult er enorm veel plezier van hebben!

Aan bod komt:

- beheer van de mappen en catalogus (ook back-up)
- alle fotobewerkingsmogelijkheden
- het gebruik van de lokale aanpassingsmogelijkheden
- werken met histogram
- werken met en importeren van creatieve presets
- exporteren van foto's

Je kunt gedurende de cursus vier foto's uploaden of op groot formaat naar ons sturen voor inhoudelijk advies hoe optimaal te bewerken.

Benodigdheden

Computer, laptop etc. met Lightroom

Studiebelasting

Deze cursus kun je doen wanneer jij dat wilt. Ga aan de slag met Lightroom en als je een onderwerp goed doorhebt, ga je verder naar het volgende onderdeel. Hoeveel tikjd je kwijt bent hangt ook af van je voorkennis en handheid met computer of laptop.

Afke

Afke

Afke van den Hazel uit Doetinchem is werkzaam als fotograaf en designer. Haar opvatting is dat het bij fotograferen allereerst draait om kijken en zien. Ook met deze online-fotocursussen wil ze de deelnemers ook op een andere manier laten kijken. De techniek van de camera is het middel om vervolgens wat je in je hoofd hebt zitten ook op beeld te krijgen. Wil je een beeld hebben, kijk dan op haar portfolio, www.achterhoekfotografie.nl.

Roland

Roland

Roland Stolte, gepassioneerd (portret) fotograaf met een grote kennis van techniek. Daarnaast eigenaar van een (web) winkel in foto apparatuur. Heb je een technische vraag? Dan moet je bij hem zijn.

Inhoud cursus

 • vinkje  Opzet van Lightroom, wat zie je in je scherm?

  vinkje  Beheer van de mappen en catalogus (ook back-up).

  vinkje  Importeren

  vinkje  Werken met verzamelingen

  vinkje  Eenvoudig selecteren en markeren van foto's

  vinkje  Metagegevens en trefwoorden

  vinkje  Kleuren aanpassen (ook per kleur, lokaal)

  vinkje   Licht aanpassen

  vinkje   Verscherpen

  vinkje   Uitsnijden

  vinkje  Delen van een foto bewerken, maskeren

  vinkje  Werken met histogram

  vinkje  Kleurzweem verwijderen

  vinkje  Werken met en importeren van creatieve presets

  vinkje  Exporteren van foto's voor allerlei doeleinden

  vinkje  Voorinstellingen

  vinkje    En nog veel meer!


  Persoonlijk

  vinkje  Vragen aan ons stellen op het forum

  vinkje  Tevens adviseren we je op maat over vier van jouw foto's.