Skip to main content

Creatieve kijk ontwikkelen

Een heel breed onderwerp, voor iedereen!

Ontwikkel je eigen creativiteit

Wat is creativiteit? Wij denken afwijken van de standaard, het onverwachte opzoeken.

We hebben veel lessen die je helpen met een andere, creatieve kijk op fotografen. Dat kan van alles zijn, van een afwijkende compositie tot spelen met licht.

Iedereen kan creatiever fotograferen! Creativiteit is een vaardigheid die je kunt ontwikkelen en verbeteren met oefening en ervaring. Het leuke is dat je met iedere camera kunt oefenen, ook je telefoon. Het gaat erom dat je je eigen visie en stijl leert te ontwikkelen.

Cerativiteit is subjectief.  Iedereen heeft zijn eigen unieke kijk op de wereld en kan die kijk gebruiken om creatieve foto's te maken. Hoe meer je oefent en experimenteert met fotografie, hoe meer je je creatieve vaardigheden zult ontwikkelen.

Het belangrijkste is om plezier te hebben en te genieten van het creatief bezig zijn met fotografie.

Voor iedereen

Creatiever leren fotograferen kan iedereen, dus jij ook! 

Wellicht vind je het makkelijker en leuker om samen op pad te gaan. Door samen te experimenteren en oefenen verbeter je jezelf ook!

Moduele creatieve technieken

In de module creatieve technieken staan heel veel lessen die je handvatten geven om in bijzondere situaties of dingen op een bijzondere manier in beeld te brengen.

Denk aan fotograferen in het donker, van vuurwerk tot lightpainting. Maar ook het werken met lange sluitertijden, panning of fotograferen met een glazen bal. 

Kijk hier welke lessen we hebben in deze module.(De inhoud van de lessen is natuurlijk alleen beschikbaar als je lid bent.)

Module compositie

In de module Compositie hebben we heel veel lessen met opdrachten. Hiermee kun je naar hartenlust experimenteren en jezelf ontwikkelen.
Wij helpen je daarmee door onze uitgebreide feedback en tips op jouw ingezonden foto's. 
Hier vind je een overzicht van alle lessen in de module Compositie. (De inhoud van de lessen is natuurlijk alleen beschikbaar als je lid bent.)

Andere modules

Maar ook in de modules Landschapsfotografie, portret, flitstechniek, HDR etc. kun je leren om creatiever te zijn. Creativiteit is niet onderwerp afhankelijk, het zit in jou!

Inspirerende opdrachten

Helemaal los van de opdrachten hebben we ook nog een aantal leuke opdrachten staan. Zoek je inspiratie of een onderwerp om te fotograferen, dan kun je hiermee aan de slag.

Boek de gratis proefles!

Boek de gratis proefles!

Bekijk gratis een aantal lessen in verschillende modules en ervaar wat de Online FotoSchool voor jou kan betekenen.

Aanmelden proefles