Skip to main content

Anders leren kijken, betere foto's

Stap voor stap anders leren kijken en krachtiger foto's leren maken

Een goede foto is meer dan techniek

Bij fotograferen is techniek (of de juiste automatische stand) natuurlijk belangrijk. Je wilt immers dat de foto scherp is en niet te licht of te donker.

Maar, het begint bij KIJKEN en ZIEN. Heb je eenmaal een onderwerp, dan heb je nog eindeloos mogelijkheden hoe je die in beeld brengt. En dan gaat het om balans, compositie, fotobewerking, maar ook over je eigen stijl.

Je kunt deze module meteen gaan doen of in combinatie met de startcursus of andere (technische) modules.

Voor iedereen

Het leuke van deze module is dat die voor iedereen is, van beginner tot gevorderd eb voor elke camera. En je kunt er meteen mee aan de slag.

Op pad voor de opdrachten

opdracht afbeeldingBij compositie draait alles om kijken en zien!  Dat vraagt wat ervaring. Je leert door veel te doen. Foto's die geslaagd zijn, maar ook foto's die tegenvallen. Het gaat erom wat goed werkt, maar evengoed om wat niet werkt.

In deze module bieden we je veel handvatten om in allerlei situaties mooie foto's te maken. De omstandigheden zijn niet altijd ideaal. En de omgeving is niet altijd spectaculair. Des te uitdagender wordt het om foto's met impact te maken. Daarom hebben we heel veel opdrachten in deze module.

Regels? Liever niet!

Wij houden niet van regels! We leggen zeker ook uit van de Gulden snede (Regel van derden) is, maar waar het uiteindelijk om gaat is visuele balans in een foto.
De gulden snede is een mogelijkheid, maar er is veel meer. In de module compositie nemen we je stap voor stap mee. Je leert gebruik te maken van lijnen, kaders, kleur, contrast, gelaagde opbouw, herhaling etc.
Weglaten wat weg kan is een heel belangrijk ondewerp. Ook gaan we in op het formaat van een foto en het bijsnijden.
Alles bij elkaar werk je zo toe naar de ultieme 'wow' foto.